BinnenOlijfbomen (Dentro Olivo)

 

De boom is niet van echt te onderscheiden, vraagt geen enkele vorm van onderhoud en staat er over 10 jaar nog even mooi bij.

 

De olijfboom

De olijfboom is vanwege haar karakteristiek en symboliek een gewilde boom voor binnenplaatsen. In steeds meer woonkamers, showrooms, kantoren, strandtenten en andere horeca-inrichtingen wil men een olijfboom plaatsen. De olijf stelt echter hoge eisen aan het binnenklimaat, aan licht, lucht, vochtigheid, ventilatie en temperatuur. Het risico van bladuitval of luisvorming is groot.

 

Dentro Olivo

Wij hebben om toch aan de wensen te voldoen de Dentro Olivo (binnenolijf) ontwikkeld. Daarvoor gebruiken wij de originele karakteristieke olijfstam met klomp. Deze conserveren wij tegen ongedierte. De takken verwijderen we en implanteren we met kunststof takken met zijden blad. De boom is niet van echt te onderscheiden, vraagt geen enkele vorm van onderhoud en staat er over 10 jaar nog even mooi bij. Bovendien is het blad niet gevoelig voor stofaanhechting. Het conserveringsproces voldoet aan de eisen die het voormalige productschap Tuinbouw voor export heeft gesteld; ook voor zorginstellingen gelden soortgelijke eisen.

 

Olijfboom Haaren

Olijfboom Haaren, voorheen de Bergerie, heeft sinds 2009 op tal van plaatsen projecten uitgevoerd tot aan Dubai toe. Wij hebben steeds ca. 80 tot 100 stammen op voorraad in leeftijden van 20 tot wel 200 jaar. Stammen met een stamomtrek tot wel 200 cm. Wij adviseren u bij de keuze van een stam voor de door u beoogde plek en brengen graag een offerte uit voor het gereedmaken van de boom. Wij kunnen voor u ook het transport en de plaatsing verzorgen. Wij hebben steeds enkele Dentro Olivo’s als voorbeeld staan. De prijzen zijn afhankelijk van de omtrek en hoogte van de stam, het aantal te implanteren takken en de arbeid. De prijzen beginnen bij ca € 350,00 (stam van 20 cm en 200 cm hoog) tot wel € 2.000,00 voor een stam van ca. 150 cm.

De Dentro Olivo kan ook in de open lucht staan. Olijfhout is hard en sterk. Daarom leent de Dentro Olivo zich ook voor buitenprojecten. Dat geldt uiteraard ook voor de materialen die wij daarvoor gebruiken. Wij hebben op veel buitenplaatsen olijfstammen omgebouwd tot Dentro Olivo. Stuur ons foto´s van uw stam en wij brengen u een offerte uit.

Vraag offerte aan