Over ons

Hoe zijn we begonnen

Sinds 2000 is het bedrijf Olijfboom Haaren, voorheen Bergerie, gevestigd in het buitengebied van Haaren, tussen Vught en Oisterwijk; een voormalige boerderij met orangerie te midden van de vele kwekerijen die Haaren heeft.
Specialiteit is de Olijfboom. Wij betrekken deze van verschillende kwekerijen in Andalusië (Spanje).

Olijfbomen uit Sevilla en Granada

De olijfbomen in het binnenland, omgeving Sevilla en Granada , zijn ruw van stam en grillig gevormd.De olijfbomen in de regio’s Valencia en Elche zijn gladder van stram en hebben grijzer blad. Ook betrekken we uit deze gebieden vijgenbomen, druiven en palmen. Het Nederlands klimaat is zeer geschikt voor de mediterrane bomen en planten omdat ons land nauwelijks extreem koude temperaturen kent en Andalusië ook vorst kent tot ca – 10 graden. De karakteristiek en symboliek van de olijfboom maakt deze boom ook gewild voor binnen locaties (woonkamers, winkels, horeca, kantoren, zorginstellingen en kerken). Omdat deze locaties moeilijk aan de klimatologische eisen van een olijf kunnen voldoen, hebben wij hiervoor een alternatief ontwikkeld.
De originele grillige stam ontdoen we van de dunne takken en daarvoor in de plaats
implanteren we daarin kunststof takken met zijden blad, die niet van echt zijn te onderscheiden.

Wij hebben alle ingrediënten voor de verzorging van een olijfboom, zowel voor de eerste plaatsing, als wel voor het jaarlijks onderhoud. Ook hebben wij een breed netwerk van fabrikanten van potten en bakken. Wij kunnen daarmee een totaal plaatje aanbieden. Op voorraad hebben wij een prachtige collectie Italiaanse terra cotta potten tegen zeer concurrerende prijzen.